Особлива вечеря відбудеться у четвер, 27 лютого. Головну партію зіграє односолодовий віскі JURA. Будьте впевнені, це не просто односолодовий віскі.
5 страв від Шефа ресторану супроводжуватимуть 5 релізів Jura – єдиної винокурні на однойменному острові.
Острів Jura (Джура), знаменитий своєю дикою природою, захоплюючими краєвидами і особливою самітністю. На острові з однією дорогою, одним баром і однією винокурнею проживає одна громада в 200 осіб, об'єднаних загальною любов'ю до свого острова і свого віскі.
М'яка торф'яна вода острова додає унікальності та особливого характеру віскі Jura. Дистилерія була заснована ще у 1810 році. Це острів та віскі з надзвичайною історією та смаками.
На вечері у форматі whisky та food pairing буде презентовано вертикаль Jura витримкою від 10 до 21 року.
Вестиме презентацію сомельє Платон Близнюк — експерт із більш ніж 15-річним досвідом у сфері міцного алкоголю. Випускник Burn Stewart Whisky Academy у Шотландії та співвласник проєкту Scyfion (перший український незалежний ботлер).
№1 JURA SEVEN WOOD 42%
Цей реліз – еталон винахідливості. Витримка починається у бочках з американського білого дуба з під бурбона, далі спирти поділяються на 6 частин і дозрівають у бочках із французького дуба регіонів Лімузен, Тронсе, Альє, Богези, Жупій та Ле Бертранж
• Тар-Тар з лососем та авокадо. Подаємо з чорним хлібом.
№2 JURA 10 YO 40%
Трендовий malt – м’який і димний смак із солодкими хересними нотами.
Класичний Jura, який знайомить з особливим стилем дистилерії. Він поєднує м’який димний характер з нотами меду, мінералів, темного шоколаду та хересної солодкості. Це віскі, що відкриває двері у світ острова Jura та його м’якого, але впізнаваного смаку.
• Смажені гребінці з креветками, з лимонно вершковим соусом в мушлі
№3 JURA 12 YO 40%
Цей malt – справа, яка передається від батька до сина. Більш зрілий і багатший. Цей віскі має яскраві відтінки прянощів, меду, що гармонійно поєднуються з легким димом і ванільними нотами. Витримка в дубових бочках додає йому багатства і структури, роблячи смак більш насиченим і округлим
• Beef севіче з імбірним марінадом з розмарином.
№4 JURA 18 YO 44%
Бажаний штрих у колекції. Витриманий упродовж 18 років, цей віскі поєднує складність та елегантність, із нотами сухофруктів, спецій і легким димним відтінком. Зі збалансованою структурою та довгим фінішем, він чудово підкреслює свої кращі якості завдяки витримці в спеціальних бочках із-під Bordeaux Premier Grand Cru Classe що додають йому глибини та вишуканості.
• Качка томлена з вишнею та корицею з картопляними крокетами.
№5 JURA 21 YO 46.7% GM
Насичений острівний солод. З віком цей віскі став глибшим та багатшим, з нотами темного шоколаду, спецій і сухофруктів. Повна витримка у бочках з-під бурбону максимально розкриває стилістику витриманих спиртів Jura, додаючи складність і витончену міцність. Це віскі з глибоким, довгим фінішем, що дарує справжнє відчуття розкоші та майстерності. Його багатий смак відмінно поєднується з ароматами дуба, ванілі та карамелі, створюючи завершений і елегантний профіль.
• Чізкейк з в’яленим інжиром, грушою та горіхом.
Водний партнер – Природна мінеральна вода Моршинська допоможе розкрити багатогранний смак віскі завдяки своїй унікальній мінералізації та чистоті.
27 лютого \ четвер
Початок о 19.00
Вартість участі: 3500 грн
Кількість місць обмежена
Жилянська, 37
Забронювати квиток: 067-501-13-95